Orglet er bygget af Brdr. Bruhn i 1967, udvidet i 1987, og har 30 stemmer, fordelt på 3 manualer og pedal. Instrumentet er temmelig restaureringskrævende, men i sin grund et klangskønt mesterværk fra en gylden periode i dansk orgelbygningshistorie.

Den danske orgelkultur har i lange perioder, lige fra Chr. IVs tid og op gennem Guldalderen til i helt særlig grad med det 20. århundredes verdensberømmelse spillet en væsentlig rolle og er blevet en perle i vores kulturarv. Denne del af vores historie behøver næring for at kunne leve og inspirere samtiden og fremtiden.

Orgelloftet har til formål at udbrede kendskabet til orglet og dén musik, der er skrevet for dette særlige instrument, også til mennesker, som ikke oplever musikken i kirkens rum.

Hovedværk (I)

Principal 8´
Spilfløjte 8´
Oktav 4´
Gedaktfløjte 4´
Oktav 2´
Sesquialtera II
Mixtur III-IV
H+B
H+S

 

Brystværk (II)

Gedakt 8´
Quintatøn 8´
Rørfløjte 4´
Principal 2´ Quint 2 2/3´
Waldfløjte 2´ Gemshorn 2´
Cymbel II Sivfløjte 1´
Krumhorn 8´
Tremulant

Pedal

Subbas 16´
Principal 8´
Gedakt 8´
Oktav 4´
Fagot 16´ Basun 16´
Rauschquint II*
Skalmeje 4´
P+H
P+B
P+S

Svelleværk (III)*

Rørfløjte 8´
Gamba 8´
Vox celeste 8´
Fløjte 4´
Quint 2 2/3´
Fløjte 2´
Terts 1 3/5´
Dulcian 16´
Trompet 8´
Tremulant

Orglet er intoneret af Adolf Wehding. Her ses han under intonationen af Ballerup Kirkes orgel 1970 (foto: Svend Prip)

Ændringer 1977 (P. Bruhn & Søn)

Ændret, tilføjet 1987, *el. traktur/registratur (P. Bruhn & Søn)

Orgelloftet huser desuden to mindre orgler. Begge orgler blevet reddet fra ophugning, takket være en entusiastisk indsats fra André Palsgård.

Begge orgler er bygget af Roerslev Margaard, Pianoforte- og orgelfabrik. Firmaet havde værksted i Roerslev sogn i den nuværende Middelfart Kommune, og repræsenterer dermed et stykke interessant lokal industrihistorie.

Indslev Kirkes Orgel (1900 - 1974)

Orglet er bygget til Indslev Kirke på Vestfyn. Det ejes af Middelfart Museum. I august 2016 uddeponerede Middelfart Museum orglet til Orgelloftet.

Alling Kirkes Orgel (1906 - 1984)

Da Indslevorglet skulle flytte fra Orgelsamlingen i Sankt Andreas Kirke i København, syntes André Palsgård, at lillesøster skulle flytte med. Derfor forærede Palsgård Allingorglet til Orgelloftet i august 2016.

Orgelloftet opbevarer desuden en del pibemateriale for Danmarks Orgelmagasiner, som indtil foråret 2016 havde hjemsted i en lade på Schackenborg.